Kamaharajan Rum: Béda antara owahan

8 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
|}
 
'''Kakaisaran Romawi''' ([[Latin]]: ''IMPERIVM ROMANVM'' utawa ''Imperium Romanum'') iku sawijining entitas politik kang gedhé dhéwé sing tau ana. Sajarah entitas politik iki wiwité saka didegakéné kutha [[Roma]] ing [[Italia]] ing taun [[753 SM]]. Wilayah jajahané kalebu pulo Britania ing ujung kulon nganti [[Mesir]] ing kidul lan [[Mesopotamia]] ([[Irak]]) ing ujung wétan. Kakaisaran iki dibedhah déning wong-wong Barbaria ing taun [[476]] (CDLXXVI). Pangaruh kakaisaran iki nganti tekan [[Asia]]. Konon negaranagara [[Funan]] ing [[Vietnam]] uga kena pangaruh Kekaisaran Romawi nganti ngetokaké mata dhuwit standar.
 
=== Daftar Provinsi ===
 
[[Kategori:Tilas nagara]]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
[[cs:Starověký Řím#Císařství]]
63.849

besutan