I Makabe: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: mbenakaké éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 33 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q161985 (translate me))
c (→‎top: mbenakaké éjaan using AWB)
'''I Makabe''' iku sawijining kitab [[Deuterokanonika]] [[Alkitab]]. Dadi tegesé ora ana asliné ing [[basa Ibrani]]. Anané mung alihbasané ing [[basa Yunani]]. Kitab iki katonané katulis ing sakiwa-tengené taun [[100 SM]], sawisé ana negaranagara Yahudi sing mardika manèh.
 
Kitab iki isiné dipara dadi 16 sargah (bab).
 
Kitab iki isiné bab tlatah Yudea sing dibedhah déning wong-wong Yunani sing dipimpin déning [[Aleksander Agung]]. Banjur wong-wong [[Yahudi]] padha mbrontak kebèh. Périodhe sing katulis ing kitab iki kira-kira antara [[175 SM]] - [[134 SM]].
 
 
 
{{Alkitab}}
63.857

besutan