Brigadir Jéndral: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (Bot: Nyingkiraké pl:Generał#We współczesnym Wojsku Polskim (strong connection between (2) jv:Brigadir Jéndral and pl:Generał brygady))
c (mbenakaké éjaan using AWB)
[[Gambar:iconbrigjen.gif|right]]
'''Brigadir Jéndral''' (sering dicekak '''Brigjèn''') kuwi pangkat paling cendhèk jroning tataran [[perwira tinggi]] ing sawetara negaranagara, biasané sak tingkat sadhuwuré [[Kolonèl]] lan sak tingkat sangisoré [[Mayor Jéndral]]. Sering kadadéyan ing sawetara negaranagara migunakaké pangkat [[Mayor Jéndral]] (kanthi bintang siji) minangka pangkat paing cendhèk banjur [[Lètnan Jéndral]] (bintang loro, [[w:Colonel General|Colonel General]] (bintang telu) lan [[Jènderal]] (bintang papat).
 
=== Asal mula migunakaké tembung Brigadir ===
Pangkat ''brigadir jéndral'' bisa dilacak marang asalé saka militèr ing [[Eropah]], yakuwi '''Brigadir Jéndral''' (diprasajakaké dadi ''Brigadir''), ngomandoni sawijining [[Brigade]] ing lapangan. Pangkat iki nyebar menyang saindhenging donya ing [[abad kaping 18]] déning [[Amérika Sarékat]], sarta Krajan [[Britania Raya]].
 
Jroning Angkatan Laut, pangkat Brigadir Jéndral setaraf karo pangkat [[w:Commodore (rank)|Commodore]], senadyan ing sawetara negaranagara dipigunakaké uga pangkat [[w:Rear Admiral|Rear Admiral]].
 
=== Brigadir Jéndral ing [[TNI]] ===
63.805

besutan