Sekolah dhasar: Béda antara owahan

31 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 29 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q9842 (translate me))
c (mbenakaké éjaan using AWB)
[[Gambar:Anak SD di Ciwidey.jpg|thumb|250px|left|Murid SD]]
 
'''Sekolah dhasar''' (dicekak '''SD''';[[Basa Inggris]]:''Elementary School'') iku jenjang paling dhasar jroning pendhidhikan formal ing [[Indonésia]]. Sekolah dhasar ditempuh jroning wektu 6 taun, wiwit saka klas 1 nganti klas 6. Saiki murid klas 6 diwajibak mèlu [[Ujian Nasional]] (biyèn Ebtanas) sing mengaruhi kalulusan siswa. Lulusan sekolah dhasar bisa nerusaké pendhidhikan menyang [[sekolah menengah pertama]] (utawa sadrajat).</br>
 
Pelajar sekolah dhasar umumé umur 7-12 taun. Ing Indonésia, saben warga negaranagara umur 7-15 taun wajib mèlu pendhidhikan dhasar, yaiku sekolah dhasar (utawa sadrajat) 6 taun lan sekolah menengah pertama (utawa sadrajat) 3 taun.</br>
'''Sekolah dhasar''' (dicekak '''SD''';[[Basa Inggris]]:''Elementary School'') iku jenjang paling dhasar jroning pendhidhikan formal ing [[Indonésia]]. Sekolah dhasar ditempuh jroning wektu 6 taun, wiwit saka klas 1 nganti klas 6. Saiki murid klas 6 diwajibak mèlu [[Ujian Nasional]] (biyèn Ebtanas) sing mengaruhi kalulusan siswa. Lulusan sekolah dhasar bisa nerusaké pendhidhikan menyang [[sekolah menengah pertama]] (utawa sadrajat).</br>
 
Pelajar sekolah dhasar umumé umur 7-12 taun. Ing Indonésia, saben warga negara umur 7-15 taun wajib mèlu pendhidhikan dhasar, yaiku sekolah dhasar (utawa sadrajat) 6 taun lan sekolah menengah pertama (utawa sadrajat) 3 taun.</br>
 
Sekolah dhasar diselenggarakaké déning pamaréntah utawa swasta. Wiwit lumakuné [[otonomi dhaérah]] ing taun [[2001]], pengelolaan sekolah dhasar negeri (SDN) ing Indonésia sing sadurungé ana sangisoré [[Departemen Pendhidhikan Nasional Republik Indonésia|Departemen Pendhidhikan Nasional]], saiki dadi tanggung jawab [[pamaréntah dhaérah]] [[kabupatèn]]/[[kutha]]. Déné Departemen Pendhidhikan Nasional mung dadi regulator jroning babagan standar nasional pendhidhikan. Sacara struktural, sekolah dhasar negeri minangka unit pelaksana teknis [[dinas pendhidhikan]] kabupatèn/kutha.
 
 
 
== Sajarah ==
Ing jaman panjajahan [[Walanda]], sekolah menengah tingkat atas diarani '''''[[Europeesche Lagere School]]''''' (ELS). Sawisé kuwi, ing mangsa panjajahan [[Jepang]], disebut '''Sekolah Dhasar''' (SD). </br>
 
Sawisé Indonésia mardika, SD owah dadi '''Sekolah Dhasar''' (SD) ing tanggal [[13 Maret]] [[1946]].
 
 
 
== Budaya ==
* Sekolah dhasar negeri ing Indonésia umumé migunakaké sragam putih abang kanggo dina-dina biasa, sragam coklat kanggo pramuka/dina tinamtu, lan ing sekolah-sekolah tinamtu migunakaké sragam putih-putih kanggo upacara gendéra.
* Upacara gendéra dilaksanakaké saben dina Senin ésuk sadurungé diwiwiti pelajaran.
 
 
 
== Kurikulum SD ==
# Agama
# Kewarganagaraan
# Kewarganegaraan
# Jasmani lan Kesehatan
# Teknologi Informatika lan Komunikasi
# Ilmu Pengetahuan Sosial
# Seni Budaya lan Keterampilan
 
 
 
== Pengelolaan ==
Pendhidhikan dhasar di Indonésia pada dhasarnya dibedakan menjadi dua yaitu yang dikelola déning pamaréntah biasanya disebut Sekolah Dhasar Negeri dan Madrasah Ibtidaiyah Negeri sedang yang kedua dikelola déning masyarakat biasanya disebut Sekolah Dhasar Swasta dan Madrasah Ibtidaiyah Swasta. SD dibawah lingkup Depdiknas sedang MI dibawah lingkup Depag. disamping itu ada pula sekolah dhasar dibawah lingkup Depdiknas berciri khas agama dengan sebutan Sekolah Dhasar Islam utawa Sekolah Dhasar Kristen,dll.
 
 
 
 
== Permasalahan ==
Amerga letak geografis Indonésia, dadi masalah sing paling gedhe yaiku pemerataan guru ing dhaérah-dhaérah kang terpencil. Parahe maneh, déné pamaréntah nyebutna menawa akeh guru sing wis diangkat dadi [[PNS]], nanging isih akeh uga guru kang durung kaangkat dadi PNS. Ditambah maneh ana uga guru sing digaji namung <u>+</u>Rp. 100.000,- sesasi.
 
 
 
 
== Deleng uga ==
62.957

besutan