Surat Al Ikhlash: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
}}
[[Gambar:Surat Al-Ikhlas - Magharibi script.jpg|thumb|200px|right|Kalligrafi Surah al-Ikhlas naskah Maghribi tulisan abad kaping-18]]
'''Surah Al-Ikhlas''' ([[basa Arab|Arab]]:'''الإخلاص''', "Murnèkaké Kaésaan Allah") iku [[surah]] ka-112 jroning [[al-Qur'an]]. Surah iki kagolong surah [[Makkiyah]], dumadi saka 4 ayat lan pokok isiné negasaké [[tauhid|kaésaan]] [[Allah]] sinambi nulak wangun apa waé sing madhakaké. Kalimat inti saka surah iki, "Allahu ahad, Allahus shamad" (Allah Maha Esa, Allah panggonan gumantung), kerep muncul jroning duwit dinar emas ing zaman Kekhalifahan biyèn. Saèngga, kadhangkala kalimat iki dianggep slogan negaranagara Khilafah Islamiyah, bebarengan karo loro kalimat [[Syahadat]].
 
==Kautamane Maca Surat Al Ikhlas==
“Demi (Allah) kang jiwaku nang astan-E, sejatine surah al-Ikhlas sebandhing (karo) sepertelon al-Qur’an”.
 
Hadis iki nuduhake dhuwur drajate surat Al Ikhlash lan gedhe kautamane kanggo wong kang maca, amarga surat iki ngandhut asmane [[Allah]] kang Maha Endah lan sipat-sipate kang sampurna, saengga wong kang maca lan mahami surat iki kanthi temen iku nuduhake ngagungake lan mulyakake marang Allah.<ref name="internet1">{{id}}[http://muslim.or.id/tafsir/keutamaan-membaca-surat-al-ikhlas.html#_ftn2 Keutamaan Membaca Surat Al Ikhlas] dipunwaos 23 Juli 2012 </ref>
 
== Tèks ==
# "Allah iku kang disuwuni karang kabutuhan."
# "Ora peputra lan ora pinutrakaké."
# "Lan ora ana sawiji kang madhani." <ref>Kajarwakaken kanthi midhangetaken ''Tafsir Al-Quran Suci Basa Jawi'' anggitanipun Profesor K.H.R Muhammad Adnan. </ref>
 
== Referensi ==
{{Sura|112|[[Surat Al Lahab]]|[[Surat Al Falaq]]}}
{{Qur'an}}
 
 
{{Islam-stub}}
63.840

besutan