Ayat: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 37 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q188219 (translate me))
c (mbenakaké éjaan using AWB)
'''Ayah''' ({{lang|ar|آية}} {{transl|ar|DIN|''ʾāyatun''}}, jamak '''Ayat''' {{lang|ar|آيات}} {{transl|ar|DIN|''ʾāyātun''}}) iku tembung jroning [[basa Arab]] kanggo [[Omen|tandha]] utawa [[kaajaiban]], [[kognat (etimologi)|padha]] karo basa Ibrani ''ot'' ({{lang|he|אות}}), sing tegesé tandha. Tembung iki biasané ngarujuk marang siji saka 6236 ayat [http://www.askimam.org/fatwa/fatwaList.php?fid=31] jroning [[Qur'an]] (6349 ayat yèn klebu 113 [[bismillah]], ora klebu siji ing Surah At-Taubah). [[Muslim]] ngurmati saben ayat Qur'an minangka tandha saka [[Allah]]. Tembung '''Ayat''' uga dipigunakaké déning panganut agama Kristen ing negaranagara kanthi pengaruh basa Arab sing kuwat, kaya penganut Kristen ing [[Indonesia]].
 
Nomor ayat ditulis ing pungkasan saben ayat. Simbulé ۝, ''pungkasan ayat''. Nomer [[Unicode]]-é yakuwi U+06DD lan ۝۝۝۝ uga nandhakaké pungkasan saka sawijining [[surah]].
Ana rong jinis ayat:
 
1- Ayat '''Muhkumat''': kanthi makna jelas lan langsung.
 
2- Ayat '''Mutasyabihat''': kanthi makna ambigu, mbingungaké, utawa makna luwih saka siji.
== Cathetan sikil ==
{{Reflist}}
{{Islam-stub}}
 
[[Kategori:Ayat| ]]
 
 
{{Islam-stub}}
63.844

besutan