Kitab Yosua: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: mbenakaké éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q47680 (translate me))
c (→‎top: mbenakaké éjaan using AWB)
[[Yosua]] dijupuk saka basa [[Ibrani]]: יהושׁע ''Yehoshua utawa Yəhôšuª‘'', sing tegesé “karo pitulungan sang [[Yahwe]]. Saliyané asma nabi sing jaré nulis [[kitab]] iki sing jenengé padha, ya uga asmané Gusti [[Yesus]] ing [[basa Aram]].
 
Kitab Yosua ngwedharaké kandha caritaning bangsa [[IsraelIsraèl]] nalika mangrebut negaranagara [[Kanaan]], dipimpin déning Yosua. Ya dhèwèké iku sing nggantèni [[Musa]] mimpin umat IsraelIsraèl. Kadadéyan-kadadéyan wigati sing dikandhaaké ing buku ini yakuwi antara liya: panyabrangan ing [[Kali Yordan]], Bedhahé kutha [[Yerikho]], perang ing Ai, lan pangukuhan anyar prajanjian antara Gusti Allah karo umat-E.
 
Salah sijining pethikan misuwur saka buku iki yakuwi: “ Saupama kowé padha ora gelem ngabdi marang Allah, padha netepna putusan ing dina iki uga, sapa sing arep kokbektèni. Apa brahala-brahala sing biyèn disembah déning para leluhurmu ing Mésopotamia, apa brahala-brahalané wong Amori sing panggonané saiki kokenggoni. Déné aku lan kulawargaku, arep padha ngabekti marang Allah."
{{Alkitab}}
 
 
{{stub}}
63.098

besutan