Manila: Béda antara owahan

10 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 123 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q1461 (translate me))
c (mbenakaké éjaan using AWB)
|'''[[Walikota]]'''||Jose L. Atienza, Jr.
|-
|'''[[Wilayah|Luas wilayah]]'''||38.55 &nbsp;km<sup>2</sup>
|-
|'''[[Penduduk]]'''||1.581.082 (2000)
|'''Situs resmi'''||[http://www.manila.gov.ph http://www.manila.gov.ph]
|}
'''Manila''' (''Maynila'' ing basa [[bahasa Tagalog|Filipino]]) punika ibukitha [[Filipina]]. Kitha punika dumunung wonten ing sisi wétan [[Teluk Manila]] ing pulo paling ageng lan paling ler Filipina, [[Luzon]]. Senajan taksih wonten sawetawis panggénan tiyang mlarat, kitha punika minangka salah satunggiling kitha kosmopolitan donya lan daerah metropolitanipun dados pusat ekonomiékonomi, budhaya, pendidikan lan industri negari punika. Manila asring kasebat ''[[Ultimo Adios|Mutiara Orient]]''.
 
Manila punika daerah metropolitan kanthi pedunung langkung saking 10 yuta jiwa. Metropolis punika kasebat [[Metro Manila]], nanging asring namung dipun cekak dados ''Manila'' kémawon déning tiyang manca negari, nggadhahi 17 kitha lan munisipal. Artikel punika namung mbahas [[kitha]]nipun; pirsani [[Metro Manila]] kanggé artikel bab daerah metropolisipun.
Kitha punika minangka kitha paling padat nomer kalih ing Filipina saksampunipun kitha [[Quezon]], tilas ibukitha Filipina.
 
Manila lan daerah sakubengipun dipun dadosaken satunggil minangka Metro Manila kanggé nggampilaken pengaturan daerah pertumbuhan super cepat punika. Wekdal punika, kitha lan metropolisipun minangka pusat budhaya lan ekonomiékonomi. Nanging kitha punika ugi nggadhahi masalah [[over-populasi]], [[kemacetan]], lan [[polusi]].
 
== Sajarah ==
* [http://www.manila.gov.ph Official website of Manila]
* [http://www.oldmanilawalks.com Explore Old Manila]
{{Stub}}
<!-- interwiki -->
 
[[Kategori:Rintisan umum]]
[[Kategori:Filipina]]
[[Kategori:Kutha ing Filipina]]
[[Kategori:Ibukutha negaranagara]]
 
 
{{Stub}}
 
<!-- interwiki -->
63.041

besutan