Agama Yahudi: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: mbenakaké éjaan using AWB
c (→‎Cathetan sikil: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|ka}} using AWB (10903))
c (→‎top: mbenakaké éjaan using AWB)
'''Agama Yahudi''' iku agama sing dianut déning [[bangsa Yahudi]]. Ing taun 2007, populasi Yahudi sadonya ana 13,2 yuta jiwa—41% saantarané urip ing [[IsraelIsraèl]].<ref>[http://www.haaretz.com/hasen/spages/942009.html Percent of world Jewry living in IsraelIsraèl climbed to 41% in 2007 - Haaretz - IsraelIsraèl News<!-- Bot generated title -->]</ref>
 
Agama Yahudi iku agama monotéisme sing adhedhasar Alkitab Yahudi (diarani Tanakh utawa uga Prajanjéyan Lawas déning wong [[Kristen]]). Banjur Alkitab Yahudi iki dibabar déning kitab [[Talmud]] lan kitab-kitab liyané. Agama Yahudi iku mangaribawani agama-agama liya, kayata agama Kristen, [[Islam]] lan [[Bahá'ísme]].
 
 
== Cathetan sikil ==
63.494

besutan