Segara Tengah: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
(Replacing Mediterranian_Sea_16.61811E_38.99124N.jpg with File:Mediterranean_Sea_16.61811E_38.99124N.jpg (by CommonsDelinker because: File renamed: Correct Mediterranean).)
c (mbenakaké éjaan using AWB)
[[Gambar:Mediterranean Sea 16.61811E 38.99124N.jpg|thumb|300px|Citra satelit]]
'''Segara Tengah''', kadhangkala disebut '''Segara Mediterania''' ('Mediterrania' tegesé 'dharatan/negeri tengah') kuwi sawijining [[segara]] antarbawana dumunung ing antarané [[Eropah]] ing sisih lor, [[Afrika]] ing sisih kidul lan [[Asia]] ing sisih wétan, nyakup wilayah kang jembaré 2,5 yuta km²².
 
Ing jaman biyèn, segara iki minangka jalur lalu lintas kang ramé, kanggo perdaganan lan ''pertukaran'' budaya antara wong [[Mesir]], [[Yunani Kuno]], [[Romawi Kuno]] lan [[Timur Tengah]]. [[Sajarah Mediterania]] wigati kanggo mangertèni asal lan perkembangan [[Peradaban Kulon]].
Pasang-surut ing Segara Tengah sithik banget amarga hubungan kang mung sethithik karo [[samudra]].
 
Iklim Laut Tengah biasané mangsa adhem kang teles lan mangsa panas kang panas lan garing. Tetanduran spesial dhaérah iki yakuwi [[zaitun]], [[anggur]], [[jeruk]], ''[[tangerine]]'', lan ''[[Oak cork|cork]]''.
 
=== Pulo-pulo ===
{{Mediterranean}}
{{Segara Atlantik}}
{{geo-stub}}
 
[[Kategori:Segara|Tengah]]
[[Kategori:Geografi]]
 
 
{{geo-stub}}
63.805

besutan