Ékonomi: Béda antara owahan

37 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: mbenakaké éjaan using AWB
c (All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|fr}} using AWB (10903))
c (→‎top: mbenakaké éjaan using AWB)
{{ekonomiékonomi}}
 
'''Ékonomi''' saking [[basa Yunani]]: ''eko''(οίκω=griya) kaliyan ''nemo''(νέμω=dhistribusi), punika ngèlmu ingkang nyinauni dhistribusi bahan-bahan ingkang langka. Dhistribusi punika satunggaling "masalah milih". Dados ngèlmu ékonomi punika kasaranipun "ngèlmu milih."
 
Ngèlmu ékonomi dipunrintis déning [[Adam Smith]] saking [[Skotlandhia]] ing [[abad kaping 18]]. Biasanipun ing jaman samangké ékonomi dipunbagi dados tigang dhisiplin: ''[[makro ekonomi|makro ékonomi]]'', ''[[mikro ekonomi|mikro ékonomi]]'' kaliyan ''[[meso ekonomi|meso ékonomi]]''.
 
{{Commonscat|Economics}}
 
{{Artikel Dhasar}}
 
{{stub}}
{{Cabang ilmu sosial}}
 
[[Kategori:Èlmu]]
[[Kategori:Èlmu ékonomi]]
 
 
{{stub}}
63.849

besutan