Kumunisme: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: mbenakaké éjaan using AWB
c (→‎Pranala njaba: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|cs}} (4) using AWB (10903))
c (→‎top: mbenakaké éjaan using AWB)
'''Komunisme''' iku salah siji [[ideologi]] ing donya. Penganut faham iki asal saka ''Manifest der Kommunistischen'' sing tinulis déning [[Karl Marx]] lan [[Friedrich Engels]]. Sawijining [[manuskrip]] politik sing pisanan dibabar ing tanggal [[21 Februari]] [[1848]] téori ngenani komunis sawijining analisis pendekatan marang ''[[perjuangan kelas]] (sejarah lan masa kini)'' lan [[ekonomiékonomi kasejahtran]] sing sabanjuré tau dadi salah siji gerakan sing paling nduwèni pengaruh jroning jagad pulitik.
 
Komunisme, wiwitané arupa sawijining korèksi marang faham [[kapitalisme]] ing wiwitan [[abad kaping-19]]an, jroning swasana sing nganggep yèn kaum [[buruh]] lan pekerja [[tani]] mung bagéyan saka [[produksi]] lan sing luwih mentingaké [[kasejahtran ekonomiékonomi]]. Ananging, jroning perkembangan sabanjuré, muncul sawetara [[faksi]] [[internal]] jroning komunisme antara penganut komunis teori karo komunis revolusioner sing saben faksi nduwèni téori lan cara perjuangané sing béda-béda jroning nggayuh [[masarakat sosialis]] kanggo nuju masarakat [[utopia]].
 
== Pranala njaba ==
63.815

besutan