Basa Itali: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
''[[Basa Italia]] ora padha karo [[basa Italik]].''
{| border="1" cellpadding="2" cellspacing="0" width="300" style="margin-left:10px; float: right; clear: right; border: 1px #aaa solid; border-collapse: collapse;"
! colspan="2" bgcolor="lawngreen" style="font-size:120%; color:{{{fontcolor}}}"|Basa Italia (''Italiano'' utawa ''La lengua Italiana'')
|-
| valign="top"|Dianggo ing:
|[[Italia]] lan 29 negaranagara liyané
|-
| valign="top"|Wilayah:
'''Basa Italia''' kuwi sajinis [[basa Roman]] sing dianggo déning watara 70 yuta wong, mayoritas ing [[Italia]]. Basa Italia Standar yakuwi miturut dhialèk [[Toscana]] lan sawijining campuran basa-basa ing Italia Kidul lan basa Gallo-Roman ing Lor. Basa Italia standar (tanpa kena pangaribawa dhialèk) akèh dianggo ing [[Siena|kutha Siena]], provinsi Toscana, Italia.
 
Standar Toscana sing wis suwé dipigunakaké wis kakikis wiwit sawetara dekade déning basa Italia sing dianggo ing [[Milan]], pusat ekonomiékonomi Italia. Basa Italia nduwèni konsonan gandha, kaya [[Latin]] (nanging béda karo basa Gallo-Roman liyané, kaya [[basa Prancis]] lan [[basa Spanyol]]). Déné basa Roman liyané (kajaba basa Prancis), tekanan ing pangucapan minangka ciri-ciri sing wigati
 
== Conto ==
 
* {{en}} [http://www.101languages.net/italian/ Italian 101] Learn Italian online
 
{{basa-stub}}
 
{{DEFAULTSORT:Italia, Basa}}
 
[[Kategori:Basa Italia]]
[[Kategori:Basa Roman]]
[[Kategori:San Marino]]
[[Kategori:Basa ing Swiss|Italia]]
 
 
{{basa-stub}}
63.848

besutan