Ali Wardhana: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
|imagesize =
|caption =
|office = Mentri Koordinator Bidhang Parékonomian Républik Indonésia|Mentri Koordinator Bidhang ParekonomianParékonomian
|order = 2
|term_start = [[19 Maret]] [[1983]]
|successor2 = [[Radius Prawiro]]
|birth_date = {{birth date and age|1928|5|6}}
|birth_place = {{negaranagara|Walanda}} [[Kutha Surakarta|Solo]], [[Jawa Tengah]], [[Hindia Walanda]]
|death_date =
|death_place =
}}
 
'''Prof. Dr. Ali Wardhana''' ({{lahirmati|[[Kutha Surakarta|Solo]], [[Jawa Tengah]]|6|5|1928}}) inggih menika tilas dhékan [[Fakultas]] [[Ekonomi]] [[Universitas Indonésia]] lan ugi pakar parekonomianparékonomian [[Indonésia]] ingkang misuwur lan pinitados kanggé nyepeng jabatan penting ing [[pamaréntahan]].<ref name="internet1"/><ref name="internet2"/> Panjenenganipun naté njabat dados Mentri Kauangan Républik Indonésia ngantos gangsal welas [[taun]] dangunipun, inggih menika ing antawisipun taun [[1968]]-[[1983]].<ref name="internet1"/> Salajengipun njabat dados Mentri Ekonomi, indhustri lan Pengawasan Pembangunan, ngantos gangsal taun dangunipun, inggih menika ing taun [[1983]]-[[1988]].<ref name="internet1"/> Minangka dhékan FEUI panjenenganipun njabat ngantos sedasa taun dangunipun, inggih menika taun [[1967]]-[[1978]].<ref name="internet1"/> Nalika [[wulan]] [[September]] [[1971]] panjenenganipun kapilih minangka pangarsanipun ''Board of Governors Bank Donya'' lan Dana Moneter Internasional kanggé periodhé [[1971]]/[[1972]].<ref name="internet1">{{id}}[http://www.ui.ac.id/download/guru_besar/Prof_Dr_Ali_Wardhana.pdf '''Prof. Dr. Ali Wardhana'''] dipunundhuh tanggal 1 Oktober 2011)</ref> <ref name="internet2">{{id}}[http://www.tokohindonesia.com/index2.php?option=com_resource&controller=article&Itemid=271&category_id=282&article=444 '''Ali Wardhana'''] dipunundhuh tanggal 1 Oktober 2011)</ref>
 
'''Prof. Dr. Ali Wardhana''' ({{lahirmati|[[Kutha Surakarta|Solo]], [[Jawa Tengah]]|6|5|1928}}) inggih menika tilas dhékan [[Fakultas]] [[Ekonomi]] [[Universitas Indonésia]] lan ugi pakar parekonomian [[Indonésia]] ingkang misuwur lan pinitados kanggé nyepeng jabatan penting ing [[pamaréntahan]].<ref name="internet1"/><ref name="internet2"/> Panjenenganipun naté njabat dados Mentri Kauangan Républik Indonésia ngantos gangsal welas [[taun]] dangunipun, inggih menika ing antawisipun taun [[1968]]-[[1983]].<ref name="internet1"/> Salajengipun njabat dados Mentri Ekonomi, indhustri lan Pengawasan Pembangunan, ngantos gangsal taun dangunipun, inggih menika ing taun [[1983]]-[[1988]].<ref name="internet1"/> Minangka dhékan FEUI panjenenganipun njabat ngantos sedasa taun dangunipun, inggih menika taun [[1967]]-[[1978]].<ref name="internet1"/> Nalika [[wulan]] [[September]] [[1971]] panjenenganipun kapilih minangka pangarsanipun ''Board of Governors Bank Donya'' lan Dana Moneter Internasional kanggé periodhé [[1971]]/[[1972]].<ref name="internet1">{{id}}[http://www.ui.ac.id/download/guru_besar/Prof_Dr_Ali_Wardhana.pdf '''Prof. Dr. Ali Wardhana'''] dipunundhuh tanggal 1 Oktober 2011)</ref> <ref name="internet2">{{id}}[http://www.tokohindonesia.com/index2.php?option=com_resource&controller=article&Itemid=271&category_id=282&article=444 '''Ali Wardhana'''] dipunundhuh tanggal 1 Oktober 2011)</ref>
 
Ali Wardhana pikantuk gelar [[sarjana]] saking Fakultas Ekonomi [[Universitas Indonésia]] ([[1958]]).<ref name="internet1"/> Salajengipun, nglajengaken studinipun dhateng [[Universitas California]] ing [[Berkeley]] [[Amérika Sarékat]] lan pikantuk gelar ''Master of Arts'' ing taun [[1961]].<ref name="internet1"/> Nalika taun [[1962]], panjenenganipun kasil pikantuk gelar Ph.D saking Universitas California kanthi dhisertasi ingkang irah-irahanipun “Monetary Policy in an Underdeveloped Economy: with Special Reference to Indonesia”.<ref name="internet1"/>
== Cathetan uku ==
{{reflist}}
 
{{indo-bio-stub}}
 
[[Kategori:Artikel mawi basa krama]]
[[Kategori:Tokoh Surakarta]]
[[Kategori:Mentri Keuangan Indonésia]]
 
 
{{indo-bio-stub}}
63.509

besutan