Tin Oo: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 6 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q2246687 (translate me))
c (mbenakaké éjaan using AWB)
'''Tin Oo''' ({{lahirmati|[[Pathein]]|3|3|1927}}), (asring dirujuk minangka '''U Tin Oo''', 'U' iku [[gelar kinurmatan]] ing [[basa Myanmar]], kira-kira padha karo 'Bapak') iku sawijining aktivis pro-[[demokrasidhémokrasi]] lan wakil pamimpin [[Liga Nasional kanggo Demokrasi]] (NLD) ing [[Myanmar]] (Burma).
 
Tin Oo iku sawijining jendral lan Mentri Pertahanan Burma saka taun 1974 tekan taun 1976.
 
Nalika tanggal [[30 Mei]] [[2003]], Tin Oo, sing lagi ana ing sawijining rombongan bebarengan [[Aung San Suu Kyi]], pamimpin NLD, diserang ing désa [[Pembantaian Depayin|Depayin]] ing sisih lor negaranagara iku déning sawijining grombolan sing disengkuyung pamaréntah. Grombolan mau merjaya lan natoni akèh panyengkuyung Suu Kyi.<ref>{{cite web |url=http://www.aseanmp.org/resources/Depayin%20Massacre.pdf |title=The Depayin Massacre 2 Years On, Justice Denied |accessdate=4 Feb. 2007|date=30 Mei 2005 |format=PDF |publisher=ASEAN Inter-Parliamentary Myanmar Caucus }}</ref> Tin Oo ditahan bebarengan karo Aung San Suu Kyi lan wiwité dilebokaké menyang pakunjaran ing Kalay ing Myanmar lor-wétan. Nalika sasi Februari 2004 panjenengané digawa bali menyang omahé ing Yangon, lan dikenani [[tahanan omah]]. <ref>{{cite web |url=http://www.manilatimes.net/national/2006/feb/15/yehey/world/20060215wor4.html |title=Myanmar extends Suu Kyi’s detention |accessdate=14 Feb. 2007 |date=15 Feb. 2007 |publisher=AFP/The Manila Times }}</ref>
 
== Cathetan ==
* [[Liga Nasional kanggo Demokrasi]]
 
{{bio-stub}}
{{Lifetime|1927||Oo, Tin}}
 
[[Kategori:Pulitikus Myanmar]]
[[Kategori:Pejuang hak asasi manungsa]]
[[Kategori:Aktivis demokrasidhémokrasi]]
[[Kategori:Hak asasi manungsa ing Myanmar]]
 
 
{{bio-stub}}
63.849

besutan