Istanbul: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
'''Istanbul''' ([[basa Turki]]: İstanbul) iku [[kutha]] sing paling gedhé ing [[Turki]]. Nganti taun [[1930]] kutha iki luwih umum dikenal déning wong ''barat'' kanthi jeneng Yunani-né yakuwi [[Konstantinopel]]; sawetara ana sing ngarani ''Stambul'', khususé ing [[abad ke-19]]. Luwih adoh sakdurungé, kutha iki uga naté dikenal minangka [[Bizantium]] utawa [[Byzantion]].
Kutha iki nduwé pedhunung 11 yuta jiwa.
[[Gambar:Istanbul collage 5555.jpg|thumb|260px|[[Istanbul]]]]
[[Gambar:Istambul and Bosporus big.jpg|thumb|220px|Gambar Istambul dan [[Bosporus]] kang dijupuk saka citra satelit]]
Kanthi populasiné sing kurang luwih 11 nganti 15 yuta, Istanbul dadi kutha kang paling padhet pedunungé ing Turki lan ngrupaaké salah sawijining [[Kutha gedhé donya|kutha paling gedhé]] ing [[Eropa]]. Kutha iki uga dadi ibu kutha administratif
* [[Selat Bosporus]], kang ngubungaké [[Segara Ireng]] karo [[Segara Aegean]] saterusé menyang [[Segara Tengah|Segara Mediteranian]]
* [[Masjid Biru]], masjid paling gedhé ing Istanbul
* [[Hagia Sophia]] utawa Ayasofya, sejarahé tau dianggo minangka gereja, masjid, saiki dadi museummuséum kanggo wisata.
 
== Uga Pirsani ==
63.045

besutan