Ayodhya: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
'''Ayodhya''' ([[Basa Hindi|Hindi]]: अयोध्या, [[Bahasa Urdu|Urdu]]: ایودھیا ; ''Ayodhyā'' {{audio|Ayodhya.ogg|dengarkan}} ) iku salah siji kutha kuna ing [[India]], mbiyèn ibukota [[Awadh]], ing distrik [[Faizabad]] ing [[Uttar Pradesh]]. Ing critacarita [[Ramayana]] lan [[Mahabharata]], Ayodhya iku kutha suci agama [[Hindu]].
 
== Ayodhya miturut Susastra Hindu ==
Ayodhya uga ana ing critacarita [[Ramayana]] minangka ibukota [[Krajaan Kosala]] kang dijaga ora kalah ing paprangan.<ref name="Ramayana">'''”Ramayana” '''. Oleh: I Gusti Made Widia</ref>. Miturut [[Susastra Hindu]], Kerajaan Kosala manggon ing sisih lor [[kali Gangga]].<ref name="Ramayana"/> Krajaan kasebut duwèké keturunan [[Ikswaku]] saka [[Dinasti Surya]], putra Maharaja [[Waiwaswata Manu|Manu]]
 
== Cathetan sikil ==
== Pranala njaba ==
{{wikivoyage|Ayodhya}}
* {{en}} [http://www.divyadesamonlinedivyadésamonline.com/hindu/temples/delhi/ayodhya-temple.asp Pura Sri Ramar di '''Ayodhya''']
* {{en}} [http://www.khoj.com/Regional_and_Local/States/Uttar_Pradesh/Ayodhya/ Tentang Ayodhya]
* {{en}} [http://www.jainheritagecentres.com/uttarpradesh/ayodhya.htm Ayodhya - dari Jainheritagecentres.com]
* {{en}} [http://www.palikanon.com/english/pali_names/ay/ayojjhaa.htm Entry on '''Ayojjhaa''' in the Buddhist Dictionary of Pali Proper Names]
{{Ramayana}}
{{india-geo-stub}}
 
[[Kategori:Ramayana]]
 
 
{{india-geo-stub}}
63.816

besutan