Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
== Prakata ==
'''Legenda''' iku asal tembunge saking [[basa Latin]]: "legere" sing maknane "ngumpulaken utawa maca". Legenda umume critacarita-critacarita jaman mbiyen sing angel digolek buktine bener apa ora kedaden iku. Saiki tembung legenda wis ngalami perluasan makna, dadi ora mung sing nyritake kedaden, enggon utawa tokoh jaman mbiyen, ning uga kedaden/tokoh jaman saiki sing bener-bener kedaden utawa tokoh iku langka bandingane.
 
== Legenda-Legenda Tanah Jawa ==
* [[Jagabaya]]
* [[Suku Tengger]]
 
 
{{stub}}
 
[[Kategori:Mitologi]]
[[Kategori:Legenda]]
 
 
{{stub}}
 
[[hu:Legenda]]
62.845

besutan