Kali Niger: Béda antara owahan

31 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (→‎Referensi: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link GA|pl}} using AWB (10903))
c (mbenakaké éjaan using AWB)
[[Gambar:Niger River Center Island.jpg|right|300px|thumb|Omah-omah lumpur ing [[pulo]] utama [[Danau Debo]], ing salah sijiné bageyan kang amba saka kali Sungai Niger]]
 
Kali Niger yaiku kali kang ndhuweni kahanan [[banyu]] kang "bening", kang ngalir ska persepuloh sedimen ketimbang [[Sungai Nil]]. Kahanan kaya mengko kang ana ing kali disebabake déning Niger kang dumunung ana ing wewatuan kang kuna lan nduweni biji endapan lumpur kang sithik kahanan kaya mengkeni iki kang dadi sebab utama kali Niger ndhuweni banyu kang bening.<ref>Reader, John. Afrika. Washington, D.C.: National Geographic Society, 2001. hal. 191</ref> Namun demikian, seperti juga Nil, sungai Niger selalu banjir musiman, dimulai pada bulan September, memuncak di November, dan berakhir di bulan Mei.<ref name="Reader, hal. 191">Reader, hal. 191</ref>
 
Ciri khas sungai ini adalah [[Delta Pedalaman Niger]], yang terbentuk di daerah di mana lereng sungai itu mematah.<ref> name="Reader, hal. 191<"/ref> Hasilnya adalah suatu wilayah dengan aliran arus seperti jalinan pita, [[rawa]]-rawa, dan danau-danau sebesar negara [[Belgia]]; dan banjir musiman menjadikan Delta itu luar biasa produktif baik di bidang [[perikanan]] maupun [[agrikultur]].<ref>Reader, hal. 191-192</ref>
 
== Kali Niger jroning critacarita fiksi ==
Bageyan jarak dawa hilir kali Niger ndhuweni latar jroning critacarita-critacarita pengripta [[novel]] [[Clive Cussler]], uga jroning critacarita sawijining film ''aksi-petualangan'' ing [[taun]] [[2005]] "[[Sahara (film)|Sahara]]". Kali kang uga didadekake latar mburi karya gedhe T. Coraghessan Boyle, "''Water Music''".
 
== Pranala njaba ==
63.805

besutan