Yugoslavia: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (→‎top: nagara using AWB)
c (mbenakaké éjaan using AWB)
<table align="right"><tr><td>[[Gambar:Flag of SFR Yugoslavia.svg|250px]]</td></tr></table>
 
'''Yugoslavia''' (tegesé "Slavia Kidul") kuwiiku minangka sawijining [[nagara]] sing naté ana ing dhaérah [[Balkan]], ing sisih kidul-wétan [[Eropah]], saka taun [[1918]] nganti taun [[2003]]. Sadurungé nagara ini arupa nagara [[federal]] sing dumadi saka nagara-nagara bagéyan yakuwiyaiku [[Serbia]], [[Montenegro]], [[Slovenia]], [[Kroasia]], [[Bosnia-Herzegovina]], [[Makedonia]] sarta loro dhaérah otonomi khusus [[Kosovo]] lan [[Vojvodina]]. NegaraNagara iki ibukuthané [[Beograd]].
 
[[Gambar:Breakup of Yugoslavia.gif|thumb|Wilayah Yugoslavia]]
 
NegaraNagara-nagara sempalan Yugoslavia:
* [[Bosnia-Herzegovina]]
* [[Kroasia]]
* [[Slovenia]]
 
NegaraNagara penerus Yugoslavia:
* [[Serbia]] lan [[Montenegro]], nanging sabanjuré [[Montenegro]] uga misah dadi nagara dhéwé.
 
* [[Perang Balkan]]
* [[Gerakan Non Blok]]
* [[Daftar NegaraNagara]]
 
[[Kategori:Tilas nagara]]
63.840

besutan