Bulgari: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: mbenakaké éjaan using AWB
c (nagara using AWB)
c (→‎top: mbenakaké éjaan using AWB)
}}
 
'''Bulgaria''' iku sawijining nagara ing [[Eropah]] Kidul-Wétan ing [[Balkan]]. Ibu kuthané yaiku [[Sofia]]. NegaraNagara iki ing sisih lor awatesan karo [[Rumania]], yakuwiyaiku sadawaning [[Kali Donau]]. Ing sisih kulon wewatesan karo [[Serbia]] lan [[Makedonia]], sisih kidul karo [[Yunani]] lan [[Turki]]. Banjur ing sisih wétan nagara iki nduwé pesisir karo [[Segara Ireng]]. NegaraNagara iki nduwé pedunungpadunung kira-kira 7,5 yuta jiwa lan ambané ana 110.910 km².
== Pamérangan administratif ==
Taun [[1987]], Bulgaria Kapérang dadi 9 provinsi. Wiwit taun [[1999]], Bulgaria kapérang dadi [[28]] [[oblast]] (''о́бласт''). Saben ''oblast'' dijenengké miturut ibu kuthané
63.840

besutan