Perth: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
c (mbenakaké éjaan using AWB)
|colspan="2" style="text-align:center; border-bottom:2px solid gray;"|[[Berkas:Perth locator-MJC.png|300px|Lokasi Hobart]]
|-
|'''[[NegaraNagara]]'''||[[Australia]]
|-
|'''[[NegaraNagara bagéan]]'''||[[Australia Kulon]]
|-
|'''Tanggal jadi'''||[[1829]]
|}
 
'''Perth''' kuwiiku ibukutha [[NegaraNagara-nagara bagéan Australia|NegaraNagara Bagéan]] [[Australia Kulon]], nagara bagéan paling gedhé ing [[Australia]]. Sasi Juni [[2003]], Daerah Metropolitan Perth nduwèni [[populasi]] watara 1.433.217 jiwa, ndadèkaké kutha paling gedhé kapapat ing Australia.
 
== Geografi ==
Perth dumunung ing [[pesisir]] kulon ing NegaraNagara Bagéan Australia Kulon. Kutha kasebut madeg ana ing gisiking [[Kali Swan]].
 
== Sajarah ==
Wiwitané, Perth kuwiiku ibukutha [[Koloni]] Kali Swan kang madeg ing taun [[1829]]. Saka panyuwuné para pengusaha lan [[petani]], ing taun [[1850]] Perth dadi papan panampungan [[narapidana]] kanggo sumber [[tenaga kerja]] kang murah, lan bab kuwiiku dadi praktèk kang biasa ing jaman dhisik.
 
Jeneng Perth dipilih déning [[James Stirling]] ing taun [[1829]] adhedhasar panjaluké [[Sir George Murray]], [[Sekretaris Koloni]], kang njaluk supaya panggonan kasebut diwènèhi jeneng njupuk saka papan klairané, [[Perthshire]]. Tanggal [[12 Agustus]] [[1829]], [[Helen Dance]] negor wit ing panggonan kuwiiku minangka tandha ngadegé kutha kasebut.
 
== Pranala njaba ==
* {{en}} [http://www.cityofperth.wa.gov.au/ Situs resmi]
 
{{NegaraNagara bagéan Australia}}
 
[[Kategori:Kutha ing Australia]]
63.098

besutan