Étiopia: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (nagara using AWB)
c (mbenakaké éjaan using AWB)
|-
| '''[[Pedunung]]'''<br />&nbsp;-Total(2008) i<br />&nbsp;-[[Kepadatan]]
| [[Daftar nagara miturut cacah pedunungpadunung|Urutan ka-16]]<br /> 80.000.000 <br />60,0/km²
|-
| '''[[Kamardikan]]'''
|}
 
'''Republik Demokratik Federal Ethiopia''' ('''Ityop'iya''', [[basa Amhara]] <font size="+1">ኢትዮጵያ</font>) kuwiiku sawijining [[nagara]] kang dumunung ing [[Afrika]].
 
Etiopia ndarbèni sajarah kang paling jangkep minangka nagara mardika ing bawana kasebut. Minangka nagara paling tuwa ing donya, kawasan Etiopia uga minangka salah siji panggonan peradaban kang paling wiwitan ing donya. Pamaréntahan Etiopia pisanan diwangun udakara taun [[980 SM]] lan nampa agama [[Kristen]] ing abad ka-4 M. NegaraNagara iki cukup unik yèn dibandingaké karo nagara-nagara Afrika liyané amarga ora naté dijajah wektu jamané [[Parebutan Afrika]], lan terus mardika nganti taun [[1936]], nalika pasukan [[Italia]] nguwasani nagara mau. Pasukan-pasukan [[Britania Raya]] lan Ethiopia ngalahaké tentara Italia taun 1941, lan Ethiopia ngéntukaké kadhaulatané manèh sawisé nanda tangani [[Prajanjèn Britania-Ethiopia]] ing Desember 1944. Ethiopia biyèn naté dijenengké [[Abisinia]].
 
Wektu iki, Etiopia minangka nagara awangun republik lan mèlu aktif jroning aktivitas-aktivitas kerjasama internasional. Ibukuthané, [[Addis Ababa]] minangka pusat administrasi [[Uni Afrika]] (AU).
 
Etiopia isih nganggo [[kalendher Julian]] saéngga nagara iki arep mbuka rangkaian perayaan nyambut milenium katelu adhedhasar penanggalan kalendher kasebut. NegaraNagara ing [[Sungu Afrika]] iki migunakakén kalender Julian kang kèri watara 7 tahun dibandingaké karo [[kalendher Gregorian]] kang luwih umum dipigunakaké ing donya<ref>[http://news.yahoo.com/s/afp/20070605/wl_africa_afp/ethiopiamillennium;_ylt=Ao.YAhk6NFWZ2lTl57IObkW96Q8F "Ethiopia kicks off celebrations for third millennium"], [[Associated Press]], diakses Mei [[2007]]</ref>.
 
== Jeneng ==
[[Image:Ethiopia regions numbered.png|right|thumb|200px|The regions and chartered cities of Ethiopia, numbered alphabetically]]
-->
Sangang dhaérah (''region'') lan loro kutha (''chartered'') yakuwiyaiku:
<table><td><ol>
<li> ''[[Addis Ababa]]''
-->
== Delengen uga ==
* [[Daftar NegaraNagara]]
* [[Daftar nagara miturut bawana]]
* [[Daftar nagara miturut amba wilayah]]
62.860

besutan