Hatta Rajasa: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 3 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q4201732 (translate me))
c (mbenakaké éjaan using AWB)
|predecessor = [[Sri Mulyani Indrawati]] (Plt.)
|successor =
|office2 = Menteri Sekretaris NegaraNagara Republik Indonésia|Menteri Sekretaris NegaraNagara Indonésia
|order2 = 12
|term_start2 = [[9 Mei]] [[2007]]
|predecessor3 = [[Agum Gumelar]]
|successor3 = [[Jusman Syafii Djamal]]
|office4 = Menteri NegaraNagara Riset dan Teknologi Republik Indonésia|Menteri NegaraNagara Riset lan Teknologi Indonésia
|order4 = 5
|term_start4 = [[9 Agustus]] [[2001]]
}}
 
'''Ir M Hatta Rajasa''',({{lahirmati|[[Palembang]], [[Sumatera Selatan]]|18|12|1953}}) pangusaha lan [[CEO]] kang sukses kang saiki konsentrasi dadi politisi <ref name="hatta">{{id}}[http://www.tokoh-indonesia.com/ensiklopedi/h/hatta-rajasa/biografi/index.shtml biografi Hatta Rajasa] dipununduh tanggal 29 Juni 2011 </ref>. Sauwisé mlebu partai, kabeh perusahaan kang diduweni dening Hatta Rajasa di edol, Hatta uga dianggep dadi penganut [[pluralisme]] ning polotik, lan anduweni obsesi dadi [[politisi]] negarawan kang ngatumakaké kapentengan rakyaté.<ref name="hatta"/> Wus biasa kerja abot, jujur, mandiri lan biasa kerjasama awit cilik. Sekjen Partai Amanat Nasional iki, dipercaya kanggo nunjukake ''integritas'' lan ''kapasitas''é njabat dadi Menristek ning Kabinet Gotong-Royong lan dadi Menteri Perhubungan ning Kabinet Indonésia kang anyar.<ref name="hatta"/>
 
==Pendidikan==
Hatta Rajasa Petroleum Engineering Graduate, [[Institut Teknologi Bandung]] (ITB). <ref name="rajasa"/>
==Karir==
Karir Hatta Rajasa <ref name="rajasa"/>:
*2009-2014 : Menko Perekoomian Kabinet Indonesia bersatu Jilid II.
*2006-2009 : Menteri Sekretaris NegaraNagara Kabinet Indonesia bersatu Jilid I
*2004-2006 : Menteri Perhubungan Kabinet Indonesia bersatu Jilid I
*2001-saiki: Sekretaris Jenderal Partai Amanat Nasional (DPP-PAN)
*Juni 2002:Kunjungan kanegaran karo Presiden Republik Indonésia menyang [[Italia]], [[Inggris]], [[Austria]], Republik [[Ceko]] lan [[Slovakia]]
===Pangalaman Liyan===
Saliyané pangalaman ing tingkat internasional, Hatta Rajasa uga anduweni pangalaman liya ning Indonésia lan ning negara jaba, kayata <ref name="rajasa">{{en}}[http://www.iaea.org/About/Policy/GC/GC46/cv_rajasa.html Presiden Curriculum Vitae] dipununduh tanggal 29 Juni 2011 </ref>
*Wakil Ketua Alumni [[ITB]], Cabang [[Jakarta]]
*Wakil Ketua, Indonésian Petroleum lan Panas Bumi Asosiasi Pengeboran (APMI)
63.224

besutan