Segara Tengah: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
c (mbenakaké éjaan using AWB)
[[Gambar:Mediterranean Sea 16.61811E 38.99124N.jpg|thumb|300px|Citra satelit]]
'''Segara Tengah''', kadhangkala disebut '''Segara Mediterania''' ('Mediterrania' tegesé 'dharatan/negeri tengah') kuwiiku sawijining [[segara]] antarbawana dumunung ing antarané [[Eropah]] ing sisih lor, [[Afrika]] ing sisih kidul lan [[Asia]] ing sisih wétan, nyakup wilayah kang jembaré 2,5 yuta km².
 
Ing jaman biyèn, segara iki minangka jalur lalu lintas kang ramé, kanggo perdaganan lan ''pertukaran'' budaya antara wong [[Mesir]], [[Yunani Kuno]], [[Romawi Kuno]] lan [[Timur Tengah]]. [[Sajarah Mediterania]] wigati kanggo mangertèni asal lan perkembangan [[Peradaban Kulon]].
Pasang-surut ing Segara Tengah sithik banget amarga hubungan kang mung sethithik karo [[samudra]].
 
Iklim Laut Tengah biasané mangsa adhem kang teles lan mangsa panas kang panas lan garing. Tetanduran spesial dhaérah iki yakuwiyaiku [[zaitun]], [[anggur]], [[jeruk]], ''[[tangerine]]'', lan ''[[Oak cork|cork]]''.
 
=== Pulo-pulo ===
63.805

besutan