UNDP: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
c (mbenakaké éjaan using AWB)
'''United Nations Development Programme''' (UNDP) utawa Badan Program Pembangunan [[PBB]] ([[Basa Arab]]: برنامج الامم المتحده الانماءي , [[Basa Prancis]]: Programme des Nations Unies pour le développement, [[Basa Spanyol]]: Programa de desarrollodésarrollo de Naciones Unidas ) kuwiiku organisasi multilateral kang paling gedhé mènèhi bantuan teknis lan pembangunan ing donya.
 
Nduwèni kantor pusat ing [[New York City]] la uga minangka organisasi paling gedhé jroning Perserikatan Bangsa-Bangsa.
== Kauangan ==
 
Total dana Operasional PBB nganti taun [[2004]] yakuwiyaiku watara $ 4 milliar (setara Rp. 36.900.000.000.000 'Telung puluh enem triliun sangang atus milyar rupiah', yakuwiyaiku yèn 1$ = Rp. 9.225)
 
=== Donor (Bantuan) ===
 
NegaraNagara donor paling gedhé yakuwiyaiku [[Amérika Sarékat]], nyumbang $ 243 yuta, nuli [[Britania Raya]], kang nyumbang $ 233 yuta menyang UNDP. [[Jepang]], [[Walanda]], [[Norwegia]] lan [[Swedia]] nyumbang luwih saka $ 100 yuta. Sauntara, [[Uni Eropah]] nyumbang luwih saka $921 yuta ($ 226 yuta asal saka [[Komisi Eropah]] lan sisané asal saka nagara-nagara anggota Uni Eropah.
 
== Informasi Umum ==
62.958

besutan