Ngulama: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: mbenakaké éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 36 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q189459 (translate me))
c (→‎top: mbenakaké éjaan using AWB)
{{islam}}
'''Ngulama''' utawa '''ulama''' ({{lang-ar| علماء}} ''{{transl|ar|DIN|ʿUlamāʾ }}'' , tunggal: {{lang|ar|عالِم}} ''{{transl|ar|DIN|ʿĀlim}}'', "scholar"), iku ngarujuk marang golongan cendhekiawan [[Muslim]] utamané ing babagan hukum syariat. Sawetara ngulama ahli ing babagan èlmu [[fiqih]] lan sawetara liyané ahli ing babagan liya kaya [[hadis]] utawa [[tafsir]]. Ing Indonésia ulama kuwiiku pemuka agama utawa pamimpin agama sing tugasé ngayomi, nuntun lan mbimbing umat [[Islam]] jroning babagan agama lan masalah sadina-dina sing diperlakaké, saka sisi kaagamaan utawa sosial kamasarakatan.
 
== Delengen uga ==
63.840

besutan