Buku: Béda antara owahan

13 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
[[Gambar:Latin dictionary.jpg|right|thumb|200px|Buku kamus.]]
'''Buku''' yaiku bahan pustaka kang agawe saka [[kertas]] sing arupa lembaran utuh lan sing paling utama ana ing koleksi [[perpustakaan]]. standar minimal buku yaiku paling sitik 49 halaman/kaca, ora termasuk kulit/ ''[[cover]]'' lan utawa jaket buku.<ref name="repository"> {{id}} [repository perguruan Tinggi] </ref>
buku iku ora arupa [[terbitan berseri]]/''[[serial publication]]'' sing terbit miturut wayah tertentu lan berkelanjutan. <ref name="arti kata"> {{en}} [http:/http://www.businessdictionary.com/definition/book.html what is book] (dipunundhuh tanggal 9 juni 2012} )</ref>
 
Ana sawetara sumber sing mratélakaké sajarah bab buku. Buku pisanan disebutaké lair ing [[Mesir]] taun [[2400]]-an SM sawisé wong Mesir nyiptakaké dluwang [[papirus]]. Dluwang papirus sing isi tulisan iki digulung lan gulungan kasebut minangka wangun buku sing pisanan. Ana uga sing nyritakaké buku wis ana wiwit jaman Sang Budha ing [[Kamboja]] amarga wektu kuwiiku Sang Budha nulisaké wahyuné ing [[godhong]] lan sabanjuré diwaca makaping-kaping. Ma-abad-abad sawisé kuwiiku ing [[Cina]], para cendekiawan nulisaké ilmu-ilmuné ing sada sing ditalèni dadi siji. Bab iki duwé pengaruh marang sistem panulisan ing [[Cina]] saéngga aksara [[Cina]] ditulis sacara vertikal yaiku saka dhuwur mangisor.
 
Buku sing kagawé saka dluwang wiwit ana sawisé Cina kasil nyiptakaké
dluwang ing taun 200-an SM. Dluwang nyebabaké akèh owah-owahan ing donya. Pedagang muslim nggawa tèknologi dluwang saka Cina menyang [[Eropah]] ing wiwitan abad 11 Masehi. Ing Eropah iki industri dluwang tambah maju. Apamanèh kanthi diciptakaké mesin cithak déning [[Gutenberg]] tuwuh lan sumebaré buku ngalami revolusi. Dluwang sing ènthèng lan bisa tahan suwé dikumpulaké dadi siji lan kacipta sawijining buku.
 
Wong sing mirsani buku biasané dijuluki [[bibliofil]] utawa kutu buku.
 
== Jinis-jinis buku ==
* [[wikia:Buku|Wiki Buku]]
 
{{budaya-stub}}
=== Cathetan Suku ===
{{reflist}}
[[Kategori:Buku| ]]
[[Kategori:Dokumen]]
 
 
{{budaya-stub}}
63.227

besutan