Basa Itali: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: mbenakaké éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
c (→‎top: mbenakaké éjaan using AWB)
|[[SIL]]||ITA
|}
'''Basa Italia''' kuwiiku sajinis [[basa Roman]] sing dianggo déning watara 70 yuta wong, mayoritas ing [[Italia]]. Basa Italia Standar yakuwiyaiku miturut dhialèk [[Toscana]] lan sawijining campuran basa-basa ing Italia Kidul lan basa Gallo-Roman ing Lor. Basa Italia standar (tanpa kena pangaribawa dhialèk) akèh dianggo ing [[Siena|kutha Siena]], provinsi Toscana, Italia.
 
Standar Toscana sing wis suwé dipigunakaké wis kakikis wiwit sawetara dekade déning basa Italia sing dianggo ing [[Milan]], pusat ékonomi Italia. Basa Italia nduwèni konsonan gandha, kaya [[Latin]] (nanging béda karo basa Gallo-Roman liyané, kaya [[basa Prancis]] lan [[basa Spanyol]]). Déné basa Roman liyané (kajaba basa Prancis), tekanan ing pangucapan minangka ciri-ciri sing wigati
63.844

besutan