Samudra Atlantika: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
{{Limang Samudra}}
'''Samudra Atlantika''' kuwiiku [[samudra]] paling gedhé kaloro ing donya, nyakup watara 1/5 lumahing [[bumi]]. Tembung Atlantik asalé saka [[mitologi Yunani]] sing tegesé "[[Segara]] [[Atlas (mitologi)|Atlas]]".
 
Samudra iki awangun aksara S, mujur saka belahan bumi lor tekan belahan bumi kidul, kabagi loro déning [[garis khatulistiwa]] dadi Atlantika Lor lan Atlantika Kidul. Diwatesi déning [[Amérika Lor]] lan [[Amérika Kidul]] ing sisih kulon samudera lan [[Eropah]] lan [[Afrika]] ing sisih wétan samudra.
 
Samudra Atlantika kagandhèng karo [[Samudra Pasifik]], ing sisih lor bumi déning [[Samudra Arktik]] lan ing sisih kidul bumi déning [[Lintasan Drake]]. Hubungan gawéyan manungsa antara Samudra Atlantik karo Samudra Pasifik digawé liwat [[Terusan Panama]]. Wates antara Samudra Atlantik karo [[Samudera Hindia]] ing sisih wétan, diwatesi ing garis 20° Bujur Wétan. Wates antara Samudra Atlantik karo Samudra Arktik yakuwiyaiku garis saka [[Greenland]] menyang [[Svalbard]] ing sisih lor [[Norwegia]].
 
[[Gambar:Ireland-AtlanticOceanwithAranIsland.jpg|thumb|left|200px|[[Samudra Atlantik]] katon saka pesisir kulon [[Irlandia]] ing dina sing padhang.]]
 
=== Catatan – transportasi ===
[[Terusan Kiel]] lan [[Terusan Saint Lawrence]] kuwiiku rong jalur banyu sing wigati.
 
== Delengen uga ==
 
== Pranala njaba ==
 
 
{{Tlatah ing donya}}
{{geo-stub}}
 
[[Kategori:Samudra Atlantik|*]]
 
 
{{geo-stub}}
62.943

besutan