Gemblong: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
'''Gemblong''' iku salah siji jenising [[panganan]] cilik utawa kudhapan. Jenising gemblong akèh banget. Ana sing digawé saka [[ketéla pohung|téla pohung]], lan saka beras ketan. Gemblong akèh ditemokaké ing tlatah [[Jawa Tengah]], [[Jawa Wetan]], [[Yogyakarta|Ngayogyakarta]] lan [[Jawa Kulon]]. Ana uga papan kang ngarani gemblong iku ''jadah'' utawa ''tetel''. Ing tlatah Jawa Kulon.
 
Gemblong saka beras ketan biasa dibakar lan dipangan nganggo sambel [[oncom]]. Saliyané kuwiiku gemblong uga didol arupa panganan awujug bunder lonjong sing diblebet [[gula]].
 
Gemblong biasané paling énak yèn diwur-wuri parutan [[klapa]] lan dipangan ing wanci ésuk karo dikancani [[tèh]] utawa [[kopi]] anget, sinambi maca [[koran]]. Ing karang padésan Jawa Tengah, gemblong minangka salah siji panganan utawa jajan pasar sing kerep dituku kanggo ngirim sarapan wong tandur [[pari]], matun utawa [[waluku|mluku]] lan [[garu|nggaru]] ing [[sawah]].
 
== Resep ==
{{reflist}}
 
{{panganan-stub}}
{{Masakan Indonésia}}
 
[[Kategori:Panganan]]
 
 
{{panganan-stub}}
63.116

besutan