Pramuka: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
c (mbenakaké éjaan using AWB)
:''Kanggo jeneng sawijining gerakan kepandhuan kang ana ing Indonésia, delengen [[Gerakan Pramuka Indonésia]].''
 
'''Pramuka''', utawa sering uga disebut '''pandhu''' utawa '''kepandhuan''' ([[basa Inggris|b. Inggris]]: ''Scouting'') kuwiiku sawijining gerakan pemudda kang wis ngrambah ing saindhenging donya. Gerakan kepandhuan dumadi saka werna-werna organisasi kapemudaan, kanggo pria lan wanita, kang tujuané kanggo nglatih [[fisik]], [[mental]] lan [[spiritual]] para anggotané lan nyurung supaya ngayahi kagiatan positif jroning masarakat. Tujuan iki direngkuh liwat program latihan lan pendhidhikan non-formal kepramukaan kang ngutamakaké aktivitas praktis ing lapangan. Wektu iki, ana luwih saka 38 yuta anggota pramuka saka 217 nagara lan teritori.
 
== Sajarah ==
{| class = wikitable
|-
|rowspan="2" |'''NegaraNagara'''
|rowspan="2" |'''Kaanggotaan''' <ref name="membertotal">{{cite web | last = | first = | authorlink = | coauthors = | year = Sep 2006 | url = http://www.scout.org/en/around_the_world/countries/national_scout_organisations/some_statistics | title = Some statistics | format = | work = | publisher = World Organization of the Scout Movement | accessdate = 2006-12-07}}</ref><ref name="memberwaggs">{{cite web | last = | first = | authorlink = | coauthors = | year = 2006 | url = http://www.wagggs.org/en/world | title = Our World | format = | work = | publisher = World Association of Girl Guides and Girl Scouts | accessdate = 2006-12-07}}</ref>
|colspan="2" align="center"|'''Tahun Madeg'''
[[Gambar:SBY Pramuka2.jpg|left|thumb|210px|[[Presidhèn]] [[SBY]] mbukak Jambore Nasional VIII-2006]]
{{utama|Gerakan Pramuka Indonesia}}
Bapak Pramuka Indonesia yakuwiyaiku Sri Sultan [[Hamengkubuwono IX]]. Lambang saka gerakan iki yakuwiyaiku tunas [[klapa]] awit kabèh bagéan saka wit klapa kuwiiku duwèni manfaat. Dikarepaké kanthi lambang iku, para pramuka bisa mènèhi manfaat kanggo awaké dhéwé lan lingkungan saubengé.
 
{{clear}}
62.866

besutan