Wong Banjar: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
 
Yen ngeluk wong kang seumuran, bisa gunakake ''ikam'', lan uga bisa gunakake tembung ''aku'' kangge nuduhaken awake dhewe. Dhewe kangge ngurmati utawa nyeluk kang luwih tuwa, gunakaken tembung ''pian'', lan tembung ''ulun'' kangge nuduhake awake dhewe.
 
 
=== Gegaman Tradisional ===
 
=== Populasi Suku Banjar ing Kalimantan Kidul ===
Miturut [[sènsus]] [[pedunungpadunung]] taun [[2000]] déning Badan Pusat Statistik (BPS), [[populasi]] suku Banjar ing Kalimantan Kidul ana 2.271.586 jiwa, sing kadistribusi ing sawetara [[kabupatèn]] lan [[kutha]], yaiku :
* 142.731 jiwa ing kabupatèn [[Kabupatèn Tanah Laut|Tanah Laut]]
* 154.399 jiwa ing kabupatèn [[Kota Baru]] (klebu kab. [[Kabupatèn Tanah Bumbu|Tanah Bumbu]])
* Drs. [[Saadillah Mursjid]], MPA, mantan Menteri Sekretaris Kabinet Pembangunan VII
* [[Djohan Effendi]], mantan Menteri Sekretaris Kabinet era Gus Dur, panulis pidhato Presiden Soeharto.
* [[Syamsul Mu'arif]], mantan Menteri NegaraNagara Komunikasi dan Informasi Kabinet Gotong Royong
* [[Taufiq Effendi]], mantan menteri Menteri NegaraNagara Pendayagunaan Aparatur NegaraNagara dan Reformasi Birokrasi Kabinet Indonesia Bersatu
* [[Muhammad Zaini Abdul Ghani]], ulama lan tokoh [[Islam]] Indonesia.
* K.H. [[Muhammad Arifin Ilham]], Ketua Majelis Zikra
* [[Denny Indrayana]], Akademisi lan Wakil Menteri Hukum dan Hak Asasi Manusia, Guru Besar Hukum Tata NegaraNagara Universitas Gajah Mada
* [[Olla Ramlan]], sawijining modhel lan pemeran Indonesia.
* [[Ian Kasela]], vokalis grup band Radja.
* Arthum Artha, Naskah Kitab Undang Undang Sultan Adam 1825, Banjarmasin: Penerbit Murya Artha, 1988
* Tim Haeda, ''Islam Banjar; Tentang Akar Kultural dan Revitalisasi Citra Masyarakat Religius'', (Banjarmasin: Lekstur, 2009)
 
 
== Rujukan ==
* {{id}} [http://melayusemarang.blogspot.com/ Kampung Melayu (eks Kelurahan Mlayu Darat) dan Kampung Banjar (eks Kelurahan Banjarsari)]
* {{id}} [http://ibnubanjar.wordpress.com/2008/04/14/urang-banjar-ing-manado-bumi-nyiur-melambai/ Banjar Sulawesi Lor]
 
* {{id}} [http://www.kalsel.go.id/ Pemerintah Provinsi Kalimantan Kidul]
* {{id}}[http://osdir.com/ml/culture.region.Indonésia.ppi-india/2005-02/msg00171.html Urang Banjar dan Etnisitas ing Kalimantan Kidul]
63.076

besutan