Balkan: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (fixing dead links)
c (mbenakaké éjaan using AWB)
'''Balkan''' inggih punika nami sajarah lan nami geografis kanggé nedahaken satunggiling [[subregion|tlatah]] ing [[Eropah Kidul-wétan]]. Tlatah punika wiyaripun antawis 550,000  km² kanthi pedunungpadunung kinten-kinten of 55 yuta. Nami saking basa [[Greek language|Yunani]] kanggé tlatah ''Semenanjung Balkan '' inggih punika Semenanjung [[Haemus]] (Χερσόνησος του Αίμου, ''Chersónisos tou Aímou''). Tlatah punika mendhet nami saking [[Gunung Balkan]] ingkang mujur saking [[Bulgaria]] tengah dumugi tlatah [[Serbia]] wétan.
[[Gambar:Balkan peninsula line.jpg|thumb|right|Garis saking titik paling lèr Adriatic dumugi titik paling lèr Seganten Cemeng ( [[Black Sea]] )]]
[[Gambar:Balkans-ethnique.JPG|thumb|right|200px|Peta Etnik Balkan sebelum [[Perang Balkan I]].]]
 
=== Balkan ===
Idhèntitas Balkan dipun dominasi déning posisi geografinipun; sacara historis tlatah punika minangka dalan simpang saking rupi-rupi [[budhaya]]. Dados pepanggihan antawis [[Basa Latin]] lan [[Basa Yunani]] rikala jaman [[Kakaisaran Romawi]], dados tujuan mlebetipun bangsa Pagan [[Slavs]], tlatah ingkang dados patemonipun agami [[Kristen Orthodox]] lan [[Katulik]], ugi dados titik patemon antawis agami [[Islam]] lan [[Kristen]], lan minangka tujuan tumrap pengungsi [[Yahudi]] wekdal mangsa ''Inquisition''.
 
Balkan sakpunika dados tlatah ingkang gadhah werni-werni lan bènten-bènten basa etnik, dados papan kanggé basa-basa [[Basa Slavik]], [[Basa Romawi]], lan [[Basa Turki]], ugi [[Basa Yunani]], [[Basa Albania]], lan sanèsipun. Miturut sajarah kathah ètnik sanès kanthi basanipun piyambak-piyambak ingkang dumunung wonten ing tlatah punika, antawisipun :ètnik [[Celts]], [[Illyrians]], [[Romawi Kuno]], [[Avars]], [[Vlachs]], lan rupi-rupi sukubangsa saking Jerman.
{{Artikel Dhasar}}
{{Tlatah ing donya}}
{{Stub}}
 
[[Kategori:Rintisan kanthi topik geografi]]
[[Kategori:Semenanjung ing Eropah]]
[[Kategori:Geografi]]
 
 
{{Stub}}
62.958

besutan