Uni Bal-balan Éropah: Béda antara owahan

28 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
Éropah using AWB
c (Éropah using AWB)
{{Kothak info organisasi
|name = Uni Bal-balan EropahÉropahhh
|image = UEFA logo.svg
|caption = Logo Uni Bal-balan EropahÉropahhh
|type = Organisasi olahraga
|membership = 53 asosiasi nasional
|language = [[Basa Inggris|Inggris]], [[Basa Prancis|Prancis]], dan [[Basa Jerman|Jerman]]
}}
'''Uni Bal-balan EropahÉropahhh''' ({{lang-en|Union of European Football Associations}}, biasa disebut kanthi cekakan '''UEFA''', iku badan administratif lan pengatur [[bal-balan]] [[EropahÉropahhh]].
 
UEFA iku badan bal-balan paling gedhé ing donya saka babagan kauangan lan prabawa marang bal-balan donya. UEFA diadegaké [[15 Juni]] [[1954]] ing [[Basel]], [[Swiss]]. Markasé dumunung ing [[Paris]] nganti taun [[1959]] nalika organisasi iki pindhah menyang [[Bern]]. Henri Delaunay minangka Sekretaris Jendral pisanan lan Ebbe Schwartz presidhèn pisanan. Wwit taun [[1995]], pusat administratifé dumunung ing [[Nyon]], [[Swiss]]. Wektu iki ana 53 asosiasi bal-balan nasional sing ana ing sangisoré UEFA.
* [[Liga Champions]]
* [[Piala UEFA]] (wiwit mangsa 2009-10 diganti Europa League)
* [[Piala EropahÉropahhh]]
* [[Piala Super EropahÉropahhh]]
* [[Piala Intertoto]] (wiwit mangsa 2009-10 ora dianakaké manèh)
* [[Piala Winners]] (wiwit mangsa 1998-99 ora dianakaké manèh)
== Pranala njaba ==
* [http://www.uefa-coefficients.com/ UEFA RANKING AND COEFFICIENTS]
* {{en icon}} [http://www.uefa.com/ Situs web resmi Uni Bal-balan EropahÉropahhh]
* [http://kabarbola.info/liputan-dan-analisis/pemain-sepakbola-impian-eropah/. Pemain Bal-balan Pilihan EropahÉropahhh 2011]
{{UEFA}}
{{AnggotaUEFA}}
{{Bal-balan internasional}}
 
{{bal-balan-stub}}
 
[[Kategori:Bal-balan|Union of European Football Associations]]
[[Kategori:UEFA]]
[[Kategori:Organisasi olahraga internasional]]
[[Kategori:EropahÉropahhh]]
 
 
{{bal-balan-stub}}
62.950

besutan