Bulgari: Béda antara owahan

9 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
Éropah using AWB
c (→‎top: mbenakaké éjaan using AWB)
c (Éropah using AWB)
}}
 
'''Bulgaria''' iku sawijining nagara ing [[EropahÉropahhh]] Kidul-Wétan ing [[Balkan]]. Ibu kuthané yaiku [[Sofia]]. Nagara iki ing sisih lor awatesan karo [[Rumania]], yaiku sadawaning [[Kali Donau]]. Ing sisih kulon wewatesan karo [[Serbia]] lan [[Makedonia]], sisih kidul karo [[Yunani]] lan [[Turki]]. Banjur ing sisih wétan nagara iki nduwé pesisir karo [[Segara Ireng]]. Nagara iki nduwé padunung kira-kira 7,5 yuta jiwa lan ambané ana 110.910 km².
== Pamérangan administratif ==
Taun [[1987]], Bulgaria Kapérang dadi 9 provinsi. Wiwit taun [[1999]], Bulgaria kapérang dadi [[28]] [[oblast]] (''о́бласт''). Saben ''oblast'' dijenengké miturut ibu kuthané
* {{en}} [[wikisource:en:Essential History of Bulgaria in Seven Pages|Sejarah Esensial Bulgaria di Tujuh Halaman]]
 
{{Uni EropahÉropahhh}}
{{EropahÉropahhh}}
{{commonscat|Bulgaria}}
 
63.840

besutan