Nagasaki: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: Éropah using AWB
c (→‎Pranala jaba: mbenakaké éjaan using AWB)
c (→‎top: Éropah using AWB)
[[Gambar:Nagasaki in Nagasaki Prefecture.png|thumb|250px]]
[[Gambar:Nagasaki-night s.jpg|thumb|300px|right|Nagasaki pada malam hari, 2003]]
'''Nagasaki''' {{Audio|ja-Nagasaki.ogg|dengarkan}} (長崎市; -shi) iku ibu kutha lan kutha paling gedhé ing [[Prefektur Nagasaki]] sing dumunung ing pesisir sisih kidul-kulon [[Kyushu]], [[Jepang]]. Lokasi geografisé yakuwi [http://kvaleberg.com/extensions/mapsources/index.php?params=32_44_N_129_52_E_ 32°44′ LU 129°52′ BT]. Nagasaki dadi pusat pengaruh [[EropahÉropahhh]] ing Jepang ing zaman pertengahan. Kutha Nagasaki sing dadi kutha pelabuhan ing Jepang minangka kutha sing ora kaisolasi nalika Jepang matrapaké pulitik Isolasi(SAKKOKU). Pengaruh EropahÉropahhh uga cetha banget saka pesaté perkembangan agama kristen ing kutha kasebut lan akèhé paninggalan sajarah arupa bangunan-bangunan Gréja sing isih karumat nganti saiki lan didadèkaké minangka obyèk wisata.
 
== Kutha kembar ==
62.957

besutan