Abad Renaisans: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
Éropah using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
c (Éropah using AWB)
[[Gambar:Antonello_da_Messina_008.jpg|thumb|200px|Lukisan dening Antonello da Messina saka zaman Renaisans]]
 
'''Abad Renaisans''' utawa '''Jaman Renaisans''' yaiku jaman lair ulang kabudayan [[Yunani]]-[[Romawi]] ing [[EropaÉropahh]] nalika abad kaping 15 nganti 16 M.<ref name="Simon">Simon Petrus L. T. .2004.Petualangan Intelektual. Yogyakarta.Kanisius.176-180.</ref> Kadadéyan iku kawiwitan sawisé ana pangaruh saka [[agama Kristen]] ing kabudayan sing wis ana.<ref name="Simon"/> Nanging, [[wong|wong-wong]] ing jaman saiki wis nggolèki pathokan utawa panutan anyar kanggo ngganti kabudhayan [[Yunani-Romawi]] kang wis dikenal kanthi apik.<ref name="Simon"/> Kabudhayan klasik iki uga dipuja lan didadèkaké panutan kabèh ''peradaban'' manungsa kang ana.<ref name="Simon"/><ref name="Gordon" >Campbell, Gordon. The Oxford Dictionary of the Renaissance. (2003). 862 .</ref>
 
Kabudayan Yunani-Romawi iku kabudayan kang manggonaké manungsa dadi ''subjèk'' utawa sing nglakoni kang utama.<ref name="Simon"/> Salah sijiné yaiku [[Filsafat Yunani]], ing kono nuduhaké yèn [[manungsa]] iku makhluk kang nduwèni pikiran lan mikir salawasé ngenani donya lan nentokaké apa kang kudu dilakoni supaya bisa urip, lan isa oleh kamulyan (''eudaimonia'').<ref name="Hale">Hale, John. The Civilization of Europe in the Renaissance. (1994). 648.</ref>
 
[[Kategori:Abad kaping-15]]
[[Kategori:Sajarah EropahÉropahhh]]
[[Kategori:Filsafat]]
 
63.849

besutan