Samudra Atlantika: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
Éropah using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
c (Éropah using AWB)
'''Samudra Atlantika''' iku [[samudra]] paling gedhé kaloro ing donya, nyakup watara 1/5 lumahing [[bumi]]. Tembung Atlantik asalé saka [[mitologi Yunani]] sing tegesé "[[Segara]] [[Atlas (mitologi)|Atlas]]".
 
Samudra iki awangun aksara S, mujur saka belahan bumi lor tekan belahan bumi kidul, kabagi loro déning [[garis khatulistiwa]] dadi Atlantika Lor lan Atlantika Kidul. Diwatesi déning [[Amérika Lor]] lan [[Amérika Kidul]] ing sisih kulon samudera lan [[EropahÉropahhh]] lan [[Afrika]] ing sisih wétan samudra.
 
Samudra Atlantika kagandhèng karo [[Samudra Pasifik]], ing sisih lor bumi déning [[Samudra Arktik]] lan ing sisih kidul bumi déning [[Lintasan Drake]]. Hubungan gawéyan manungsa antara Samudra Atlantik karo Samudra Pasifik digawé liwat [[Terusan Panama]]. Wates antara Samudra Atlantik karo [[Samudera Hindia]] ing sisih wétan, diwatesi ing garis 20° Bujur Wétan. Wates antara Samudra Atlantik karo Samudra Arktik yaiku garis saka [[Greenland]] menyang [[Svalbard]] ing sisih lor [[Norwegia]].
 
'''Lokasi:'''
kumpulan air antara [[Afrika]], [[EropahÉropahhh]], [[Samudra Kidul]], lan bawana [[Amerika]]
 
'''Koordinat Geografi:'''
62.958

besutan