Rani: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: Éropah using AWB
c (→‎top: mbenakaké éjaan using AWB)
c (→‎top: Éropah using AWB)
[[Gambar:Elizabeth II greets NASA GSFC employees, May 8, 2007 edit.jpg|thumb|300px|Ratu Elizabeth II]]
'''Ratu''' yaiku wong sing mandhégani kulawarga nagara wadon. Dhèwèké uga bisa kasebut bojoné raja.
Ananging sing diarani ratu iku uga bisa diarani panguasa lanang lan pasangané wong wadon. Ing nagara kang sistem pamarintahané monarki, sing nerusaké dadi panguasa utawa pimpinan nagara, ditentokaké nganggo aturan warisan. Yaiku wektu panguasané seda lan ninggalaké anak, utawa sedulur cedhak. Anak utawa seduluré mau sing njupuk kuasane nagara. Miturut sejarah, akèh nagara gedhé kang dipréntah nganggo cara iki, utamané ning nagara EropaÉropah lan uga tanah Jawi. Pirang bagéyan nagara, nentokaké panguasa kanthi pamilihan panguasa, ketimbang nganggo sistem warisan. Kayata [[Kekaisaran Romawi Suci]] lan Malaysia.
Umpama panguasané wong lanang, pramila disebut raja. Umpama wong wadon disebut ratu. Beda karo gelar kang dienggo ing nagara Fiji, sing rajane nganggo gelar "Ratu" (saka turunan tembung sing beda).
 
352.737

besutan