René Descartes: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
Éropah using AWB
c (→‎Pranala nJaba: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|el}} using AWB (10903))
c (Éropah using AWB)
}}
 
'''René Descartes''' ([[La Haye]], [[Prancis]], [[31 Maret]] [[1596]] – [[Stockholm]], [[Swedia]], [[11 Februari]] [[1650]]), uga kondhang kasebut '''Cartesius.''' [[Filsafat|Filsuf]] lan [[matematikawan]] [[Perancis]] iki kang nganggit buku ''Discours de la méthode'' (1637). Buku iki metu
 
Saka buku iki kawentar pocapan ''[[Cogito Ergo Sum]]'' kang umume kasalin ing Inggris dadi ''I think, therefore I am.'' Utawa kira-kira ing [[Basa Jawa]], ''Aku mikir mula aku ana.'' Akeh kang nganggep, ukara iki kang dadi penandha filsafat moderen, utamane ing jagad sisih kulon. Seka tulisane, Descartes ngajap supaya nggunaake pikiran.
 
Dheweke kasil mulati wong [[EropaÉropah]] nuju ndonya anyar kang banjur dadi titi wanci ilange jaman peteng ing EropaÉropah. Jaman Pepadhang (''Renaisance'') banjur teka lan nggawa revolusi ing [[Inggris]] lan Perancis.
 
Descartes pancen kondhang ing jagad filsafat, nanging dheweke uga kawentar ing [[Matematika]]. Ing ngelmu iki, dheweke nggawe [[Sistem Koordinat Kartesius]].
 
 
Descartes pancen kondhang ing jagad filsafat, nanging dheweke uga kawentar ing [[Matematika]]. Ing ngelmu iki, dheweke nggawe [[Sistem Koordinat Kartesius]].
 
== Pranala nJaba ==
 
{{DEFAULTSORT:Descartes}}
 
[[Kategori:Lair 1596]]
[[Kategori:Pati 1650]]
352.737

besutan