Stadion Wembley: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: Éropah using AWB
c (→‎top: Éropah using AWB)
| general_contractor = [[Brookfield Multiplex|Multiplex Constructions (UK) Ltd]]
| main_contractors =
| capacity = 90,000 ([[Association football|football]], [[rugby league]], [[rugby union]])<br />86,000 ([[American football]])<br />75,000 to 90,000 seated and 15,000 standing (concerts)<br />68,400 to 72,000 (athletics)<center/center>
| record_attendance =
| executive_suites = 166
| acreage =
| tenants = [[England national football team]] (2007–present)<br />[[NFL International Series]] (2007–present)
| hosts = [[FA Cup Finals]] (2007–present)<br /> [[League Cup Finals]] (2008–present)
}}
 
'''Stadion Wembley''' asring diarani '''Wembley''' utawa '''New Wembley''' (kanggo bedakake karo stadion kang kawak, diwaca/'''''wɛmbli''''') iku salah siji stadion [[bal-balan]] kang ana ing ''Wembley Park'', [[London]] Borough dalan Brent, [[Inggris]] lan dadi kandhange tim bal-balan nasional Inggris. Stadion iki dibukak taun [[2007]]. Stadion Wembley isa nampung kurang luwih 90.000 kursi, mula stadion iki dadi stadion paling gedhe nomer loro ing [[EropaÉropah]]. Stadion iki digunakake kanggo pinal [[Piyala FA]].<ref name="wembl">{{id}}[http://sepakbola.showbiznotes.net/final-liga-champions-2011-wembley-29-mei-2011/#more-1190 sepakbola.showbiznotes.net] (diundhuh tanggal 17 Agustus 2011)</ref>
 
Stadion iki dirancang dening [[Foster and Partners]] lan [[Populous]] (banjur ditrusake dening HOK Sport).<ref name="wemb"/> Ana baja kang mlengkung ing sadhuwure stadion iki, dawane 317 meter, mula baja iki dadi baja kang mlengkung kanthi ngadeg ijen paling dawa sadonya. Stadion iki dibangun dening perusahaan [[Australia Multiplex]] kanthi prabeya £ 798,000,000.
 
Sadurung stadion iki dijenengi '''Stadion The Old Wembley''' banjur ditutup nalika sasi [[Oktober]] taun [[2000]]. Wiwit dibongkar pisanan ing sasi [[Desember]] taun 2000. Banjur diwiwiti anggone ndandani ing taun [[2003]]. Nanging, ana perkara kang nggawe mulure wektu kanggo bongkar stadion iki, nganti [[Februari]] [[2003]]. Kang ndadekake stadion iki ora rampung-rampung anggone ndandani amarga antarane [[WNSL]] lan [[Multiplex]] ana perkara kang prelu dirampungake kanthi ukum. Stadion iki rampung didandani tanggal [[9 Maret]] [[2007]]. Banjur digunakake kanggo Pinal [[Piala FA]] [[2007]].<ref name="wemb">{{id}}[http://www.kabar-terkini.info/2011/05/ini-dia-sejarah-stadion-wembley-tempat-final-liga-champion-2011.html www.kabar-terkini.info] Ini Dia Sejarah Stadion Wembley Tempat Final Liga Champion 2011 (diundhuh tanggal 17 Agustus 2011)</ref>
62.958

besutan