1 Januari: Béda antara owahan

23 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
Éropah using AWB
c (Bot: Migrating 165 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q2150 (translate me))
c (Éropah using AWB)
{{Januari}}
 
''' 1 [[Januari]] ''' punika, dinten ingkang kaping 1 miturut [[Kalendher Gregorian|Kalèndher Gregorian]].
 
* 1 januari 2010: Miturut pétangan [[Kalèndher Jawa|kalèndher Jawi]], tanggal 1 Januari 2010 dhawah dinten [[Jemuwah]] [[Wagé]], 15 [[Sura]] 1943 [[Dal]]. [[Kurup]] Asapon (1936 - 2052 M), [[Windu]] Kuntara, Lambang Windu Kulawu, Tahun Dal. Lambang Tahun: Sukra Mangkara (Urang) Kumarané rupa Mina Wranggas, Paarasan: Aras Pepet, Pancasuda: Sumur Sinaba, Kamarokam: Nuju Pati, Watak Sasi ; Sasi Rahayu, Watak Dinten: Dina Rahayu Mangsa: Kapitu (VII, Palguna) 22 Desember - 2 Februari [[Wuku]]: Wuyé, Lintang Jadi, Padangon Wogan, Padéwan Rudra, Dinten Sukra (Jemuwah), Paringkelan Wurukung, Pasaran Wagé, Lambang Dinten Ulam. <ref name="Bausastra.com">[http://www.bausastra.com/other/e/index.php Bausastra.com]</ref>
* 1 Januari 2011: Miturut pétangan kalèndher jawi dhawah dinten Setu Wagé, 25 Sura 1944 Bé, Kurup: Asapon (1936 - 2052 M), Windu: Kuntara, Lambang Windu Kulawu, Tahun Bé, Lambang Tahun Buda Mahésa (Kebo), Kumarané rupa Mina Lodan, Paarasan: Lakuning Lintang, Pancasuda: Satriya Wirang, Kamarokam: Kala Tinantang, Watak Sasi: Sasi Rahayu, Watak Dinten: Dinten Rahayu, Mangsa: Kapitu (VII, Palguna) 22 Desember - 2 Februari, Wuku: Mandhasiya, Lintang Asma, Padangon Jagur, Padéwan Éndra, Dinten Tumpak (Setu), Paringkelan: Aryang, Paasaran: Wagé, Lambang Dinten: Pandhé.<ref>[http://www.bausastra.com/other/e/index.php name="Bausastra.com]<"/ref>
 
* 1 Januari 2011: Miturut pétangan kalèndher jawi dhawah dinten Setu Wagé, 25 Sura 1944 Bé, Kurup: Asapon (1936 - 2052 M), Windu: Kuntara, Lambang Windu Kulawu, Tahun Bé, Lambang Tahun Buda Mahésa (Kebo), Kumarané rupa Mina Lodan, Paarasan: Lakuning Lintang, Pancasuda: Satriya Wirang, Kamarokam: Kala Tinantang, Watak Sasi: Sasi Rahayu, Watak Dinten: Dinten Rahayu, Mangsa: Kapitu (VII, Palguna) 22 Desember - 2 Februari, Wuku: Mandhasiya, Lintang Asma, Padangon Jagur, Padéwan Éndra, Dinten Tumpak (Setu), Paringkelan: Aryang, Paasaran: Wagé, Lambang Dinten: Pandhé.<ref>[http://www.bausastra.com/other/e/index.php Bausastra.com]</ref>
 
== Kadadosan Wigatos ==
* [[1995]] - [[Organisasi Perdagangan Donya]] (WTO) dipunadegaken.
* [[1999]] - Mata uang [[Euro]] wiwit dipunginakaken minangka ''electronic currency''.
* [[2002]] - Mata uang [[Euro]] dipunginakan sacara resmi ing dedagangan ing 12 negari anggota Uni EropaÉropah.
* [[2007]] - Kacilakan montor miber [[Adam Air Penerbangan 574]] rute Jakarta-Surabaya-Manado; 96 penumpang lan 6 awak pesawat tiwas.
 
 
== Séda ==
 
 
== Dinten Riyadi saha Dinten Ageng ==
63.045

besutan