Cello: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: Éropah using AWB
c (gawé using AWB)
c (→‎top: Éropah using AWB)
Nama cello adalah singkatan dari kata dalam bahasa Italia violoncello, yang berarti "violone kecil". Violone adalah sebuah instrumen yang kuno, sebuah viol besar, yang mirip dengan bass modern.
 
Cello asring dikaitke karo [[musik]] klasik [[EropaÉropah]]. Piranti iki dadi bageyan saka orkestra dan menehi suwara kbas ing ''kuwartet'' gesek, lan dadi bageyan saka kelompok musik kamar. Piranti musik iki kurang pas ing musik pop, nanging asring ana ing rekaman pop, lan rock.
 
Cello gawéane kang aling misuwur iku gawéane ''J. S. Bach Unaccompanied Suites for Cello'', kang biyasane dikenal minangka ''Bach Cello Suites''. Salah siji tuladha lagu jaman klasik karangane ''Haydn Cello Concerto #1 in C major''. Repertoar standar jaman romanti kagolong ''Cello Concerto in B minor'' dening [[Antonín Dvořák]], ''Cello Concerto in E minor'' dening [[Elgar]], lan loro sonata dening [[Brahms]]. Komposisi-komposisi moderen saka wiwitane abad ka-20 kagolong sonata-sonata cello tanpa iringan dening [[Paul Hindemith]] (opus 25) lan [[Zoltán Kodály]] (opus 8). Rekaman-rekaman ing jero ''genre Avant Garde'' wis nguripake meneh kaluwesan piranti musik. Tuladhane yaiku ''Night of the Four Moons'' dening [[George Crumb]].
63.849

besutan