Piyul: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎Sujarah: Éropah using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
c (→‎Sujarah: Éropah using AWB)
|publisher=ViolinOnline.com
|first=Robin Kay|last=Deverich|year=2006|accessdate=2006-09-22
}}</ref> Saya suwe piyul nyebar ing [[EropaÉropah]].
 
Piyul kang paling tuwa ditemokaké nggunakake patang [[senar]], kaya piyul modhèrn kang digawé déning [[Andrea Amati]] nalika taun [[1555]]. Piyul kang mung nggunakaké telung senar diarani ''violetta''. Piyul jaman biyèn cepet banget anggoné misuwur, amarga gampang dikenal déning para bangsawan lan para pamusik ing dalan, utawa pengamèn. Kasunyatan, raja [[Prancis]] [[Charles IX]] ngutus [[Amati]] kanggo gawé 24 piyul nalika taun [[1560]]. Piyul paling tuwa kang ana nganti saiki iku salah siji saka 24 piyul kang digawé déning Charles IX, lan diwènèhi jeneng "Charles IX", digawé ing [[Cremona]] taun [[1560]].<ref>{{cite web
63.815

besutan