Terusan Suèz: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
Éropah using AWB
c (Bot: Migrating 110 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q899 (translate me))
c (Éropah using AWB)
[[Gambar:SuezCanal-EO.JPG|thumb|right|150px|Foto Terusan Suez saka orbit Bumi (foto [[NASA]]).]]
'''Terusan Suèz''' ([[basa Arab]], ''Qanā al-Suways''), ing sisih kulon [[Semenanjung Sinai]], minangka [[terusan kapal]] sing dawané 163 [[kilometer|km]] kang dumunung ing [[Mesir]], ngubungaké [[Port Said, Mesir|Port Said]] (''Būr Sa'īd'') ing [[Segara Tengah]] karo [[Suèz, Mesir|Suèz]] (''al-Suways'') ing [[Segara Abang]].
 
Terusan Suèz dibukak taun [[1870]] lan dibangun adhedhasar prakarsa insinyur [[Prancis]] kang jenengé [[Ferdinand de Lesseps|Ferdinand Vicomte de Lesseps]].
 
[[Terusan]] iki ndadèkaké [[transportasi banyu]] saka [[EropahÉropah]] menyang [[Asia]] bisa luwih cepet amarga tanpa ngubengi [[Afrika]]. Sakdurungé ana kanal iki, transportasi diayahi kanthi ngosongaké kapal lan barang-barang digawa liwat daratan antara [[Segara Tengah]] lan [[Segara Abang]].
 
Terusan iki kapérang dadi rong bagéan, yakuwi bagéan [[lor]] lan bagéan [[kidul]] [[Tlaga Great Bitter]], lan nguhubungaké [[Segara Tengah]] karo [[Teluk Suèz]]
* {{en}} [http://www.halcrow.com/archivenews_nov01_swingbrid.asp El Ferdan railway bridge]
* {{en}} [http://lexicorient.com/cgi-bin/eo-direct-frame.pl?http://i-cias.com/e.o/suez_can.htm '''Encyclopaedia of the Orient:''' ''Suez Canal'']
 
{{geo-stub}}
<!-- interwiki -->
 
[[Kategori:Rintisan umum]]
[[Kategori:Mesir]]
[[Kategori:Geografi]]
 
 
{{geo-stub}}
 
<!-- interwiki -->
63.851

besutan