Urea: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
Éropah using AWB
c (Bot: Migrating 64 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q48318 (translate me))
c (Éropah using AWB)
|}
'''Urea''' iku sawijining [[senyawa organik]] sing dumadi saka unsur [[karbon]], [[hidrogen]], [[oksigen]] lan [[nitrogen]] kanthi rumus CON<sub>2</sub>H<sub>4</sub> utawa (NH<sub>2</sub>)<sub>2</sub>CO.
Urea uga dikenal kanthi jeneng carbamide sing utamané dipigunakaké ing kawasan EropahÉropah. Jeneng liya sing uga kerep dianggo yaiku carbamide resin, isourea, carbonyl diamide lan carbonyldiamine.
Senyawa iki arupa senyawa organik sintesis pisanan sing kasil digawé saka [[senyawa anorganik]], sing pungkasané ngruntuhaké konsep [[vitalisme]].
 
== Rujukan ==
{{reflist}}
 
{{kimia-stub}}
 
[[Kategori:Gugus fungsional]]
[[Kategori:Zat kimia]]
 
 
{{kimia-stub}}
62.957

besutan