Edward VII: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
Éropah using AWB
c (→‎Réferènsi: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|en}} using AWB (10903))
c (Éropah using AWB)
'''Edward VII''' (Albert Edward) ([[9 November]] [[1841]] - [[6 Mei]] [[1910]]) punika [[raja]] [[Krajan Manunggal Britania Raya lan Irlandia]]. Edward punika putranipun Ratu Victoria I. Panjenenganipun dados Raja Inggris tanggal [[22 Januari]] [[1901]] nggantosaken ibunipun, [[Ratu Victoria]]. Panjenenganipun punika nata Inggris pisanan saking [[Wangsa Saxe-Coburg lan Gotha]], ingkang naminipun lajeng dipunéwahi dados [[Wangsa Windsor]] déning putranipun [[George V saking Britania Raya|George V]].
 
Edward kagungan peran salebetipun modhèrnisasi Armada Angkatan Laut Inggris, réformasi Layanan Medhis Angkatan Darat Inggris,<ref name="royal">{{citation|url=http://www.royal.gov.uk/HistoryoftheMonarchy/KingsandQueensoftheUnitedKingdom/Saxe-Coburg-Gotha/EdwardVII.aspx|title=Edward VII|publisher=Situs resmi saking Monarki Inggris|accessdate=2 Mei 2010}}</ref> sarta réorganisasi tentara Inggris sasampunipun rampungipun [[Perang Boer Kaping Kalih]]. Panjenenganipun kasil ngembangaken hubungan saé antawisipun Britania Raya lan nagari-nagari EropahÉropah sanèsipun, utaminipun kaliyan [[Prancis]], saéngga panjenenganipun dipun juluki ''Peacemaker''. Éwadéné mekaten, hubunganipun kaliyan ponakanipun [[Wilhelm II|Wilhelm II saking Jerman]] mboten lumampah kanthi saé.
 
== Réferènsi ==
{{succession box|before= [[Victoria saking Britania Raya|Victoria]]|title= [[Daftar Panguwasa Britania Raya|Nata Britania Raya lan Irlandia]]<br />[[Wangsa Saxe-Coburg lan Gotha|Wangsa Saxe-Coburg-Gotha]] |years=1901–1910|after= [[George V saking Britania Raya|George V]] }}
{{end}}
 
{{bio-stub}}
 
{{DEFAULTSORT:Edward, Albert}}
 
[[Kategori:Raja lan Ratu Britania Raya]]
[[Kategori:Lair 1841]]
 
 
{{bio-stub}}
 
[[ur:ایڈورڈ ہشتم]]
63.840

besutan