Gunung ès: Béda antara owahan

12 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: Éropah using AWB
c (Bot: Migrating 67 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q47568 (translate me))
c (→‎top: Éropah using AWB)
[[Gambar:Iceberg Ilulissat.jpg|thumb|Sawijining (pucuking) gunung ès]]
 
'''Gunung ès''' ([[Basa Walanda|Walanda]]: ''ijsberg''; [[Basa Inggris|Inggris]]: ''iceberg'') iku sawijining bongkahan [[es]] gedhé sing ngambang ing segara ucul. Déné [[densitas]] ès (920  kg/m3) luwih cilik tinimbang [[banyu sagara]] (1025  kg/m3), mula kurang luwih 90% volume gunung ès papané ana sangisoring banyu. Mulané ing basa EropahÉropah contoné ing basa Inggris utawa basa Walanda ada ukara ''tip of the iceberg'' utawa ''top van de ijsberg'' sing tegesé "pucaké gunung ès", kanggo nandhakaké yèn sawijining masalah iku namung katon sithik waé.
 
{{stub}}
 
[[Kategori:Wujud banyu]]
[[Kategori:Glasiologi]]
 
 
{{stub}}
63.134

besutan