Brigadir Jéndral: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
c (mbenakaké éjaan using AWB)
 
=== Asal mula migunakaké tembung Brigadir ===
Pangkat ''brigadir jéndral'' bisa dilacak marang asalé saka militèr ing [[EropahÉropah]], yaiku '''Brigadir Jéndral''' (diprasajakaké dadi ''Brigadir''), ngomandoni sawijining [[Brigade]] ing lapangan. Pangkat iki nyebar menyang saindhenging donya ing [[abad kaping 18]] déning [[Amérika Sarékat]], sarta Krajan [[Britania Raya]].
 
Jroning Angkatan Laut, pangkat Brigadir Jéndral setaraf karo pangkat [[w:Commodore (rank)|Commodore]], senadyan ing sawetara nagara dipigunakaké uga pangkat [[w:Rear Admiral|Rear Admiral]].
63.801

besutan